Ωστόσο, η ποσότητα τόσο του κουλουριού όσο και των συνοδευτικών εξαρτάται από τις διατροφικές σου ανάγκες Μερικές ιδέες Για πρωινό: μαζί με γάλα ή τυρί με χαμηλά λιπαρά Για σνακ: μαζί με αποξηραμένα φρούτα ή χούμους Για ελαφρύ γεύμα: μαζί με φιλέτο κοτόπουλο και λαχανικά Κουλούρι και δίαιτα Το κουλούρι έχει θέση σε μια προσπάθεια ελέγχου του βάρους σου.

Όταν είσαι έξω και δεν ξέρεις τι να φας, είναι ιδανική επιλογή σε σχέση με κάποιο σφολιατοειδές που είναι πλούσιο σε περιττές θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά οξέα. Ακόμα, μπορεί να σου λύσει τα χέρια σε διάφορα γεύματα από ένα γρήγορο πρωινό on the go, σαν σνακ μέχρι και ελαφρύ γεύμα.

Ήξερες ότι για να «κάψεις» τις θερμίδες από το κλασσικό κουλούρι Θεσσαλονίκης πρέπει να: Περπατήσεις για 90 λεπτά ή Τρέξεις για 32 λεπτά ή Κάνεις ποδήλατο για 46 λεπτά. Ποια είναι η καλύτερη επιλογή κουλουριού; Βάση όλων όσων είπαμε, η καλύτερη επιλογή κουλουριού αφορά σε ποια στιγμή της μέρας θα επιλέξεις να το καταναλώσεις.

Φυσικά το να επιλέξεις κάποιο ολικής αλέσεως ή πολύσπορο κουλούρι ενισχυμένο και με άλλους σπόρους είναι η πιο σοφή επιλογή για να ενισχύσεις την πρόσληψη φυτικών ινών και να μείνεις χορτασμένος για πολλές ώρες.